Pokročilý kurz pro baristy

Pokročilý kurz pro baristy

Pokročilý kurz pro baristy je zaměřen na prohloubení znalostí kávy, především při její přípravě. Seznámíme se s přístroji, které nám pomáhají naměřit hodnoty espressa. Řekneme si, co je TDS, extrakce, brew ratio, extraction yield, vše v praktických ukázkách. Naučíme se sestavit recepturu pro danou kávu a při její přípravě změřit veličiny, které nám pomohou kávu definovat. Prohloubíme také dovednosti latte artu.

Kurz je určen zejména pro absolventy Základního kurzu pro baristy.

Cena kurzu je 3 600 Kč a trvá 3 hodiny.

Náplň kurzu

Teorie + praxe:
  • Espresso a jeho příprava
  • TDS
  • Extrakce v %
  • Brew Ratio/ Espresso Brew Formula
  • Extraction yield
  • Sestavení vlastní receptury
  • Latte art na vyšší úrovni
  • Údržba kávovaru a mlýnku