Základní kurz pro baristy

Základní kurz pro baristy

Náplní tohoto kurzu je uvedení do světa kávy. Je rozdělen na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se dozvíte základní dělení káv, její původ, vliv prostředí, ve kterém je pěstována a další poznatky, které jsou důležité pro pochopení její chuti.

V praktické části se při přípravě espressa naučíme pracovat s profesionálním mlýnkem a kávovarem. Probereme základní nastavení mlýnku a typy mletí, u kávovaru si řekneme základní princip jeho fungování. Naučíme se připravit správné espresso a cappuccino. U cappuccina si ukážeme základy latte artu.

Kurz je určen pro baristy i kávové nadšence.

Cena kurzu je 3 500 Kč a trvá 3 hodiny.

Náplň kurzu

Teorie:
  • Původ a historie kávy
  • Rozdělení kávy a její pěstování
  • Sběr a zpracování kávy
  • Pražení kávy
  • Výběrová káva
  • Základní terminologie
  • Mlýnky na kávu
  • Práce s mlýnkem
Praxe:
  • Mlýnek a jeho nastavení
  • Příprava espressa
  • Základy latte artu
  • Čištění a údržba kávovaru