Pokročilý kurz pro baristy

Pokročilý kurz pro baristy

Pokročilý kurz pro baristy je zaměřen na prohloubení znalostí kávy, především při její přípravě. Seznámíme se s přístroji, které nám pomáhají naměřit hodnoty espressa. Řekneme si, co je TDS, extrakce, brew ratio, extraction yield, vše v praktických ukázkách. Naučíme se sestavit recepturu pro danou kávu a při její přípravě změřit veličiny, které nám pomohou kávu definovat. Prohloubíme také dovednosti latte artu.

Kurz je určen zejména pro absolventy Základního kurzu pro baristy.

Cena kurzu je 4.500 Kč

Náplň kurzu

Teorie + praxe:
  • Espresso a jeho příprava
  • TDS
  • Extrakce v %
  • Brew Ratio/ Espresso Brew Formula
  • Extraction yield
  • Sestavení vlastní receptury
  • Latte art na vyšší úrovni
  • Údržba kávovaru a mlýnku